Monday, June 17, 2013

Vietän..

..kesälomaa (8 viikkoa jäljellä koulupäivän aloitusta). Rakastan opiskelua. Opin uusia asioita tekstiilialan jutuista ja kangaspuista. Meidän luokan ryhmäohjaaja oli iloinen itkien meistä. Miun mielestäni että ryhmäohjaaja oli ihanan mukava ja ymmärtäväinen miun taustani kuuroudesta ja äidinkielestäni Viittomakielestä. Ryhmäohjaaja oli oppinut muutamia viittomamerkkiä arkikäytöstä. Me ymmärsimme toisiamme ilman viittomakielen tulkkia. Muistin paljon ryhmäohjaajaa hyvistä asioista.

Olin pärjännyt hyvin yhdestä opiskeluvuodestani. Sain hyviä ja kiitettäviä arviota opintokortista. Opiskeluvuosi oli paras miun aikana. Viihdyin hyvin koulussa ja sain positiivisia palautteita miun vahvuudestani molemmista opettajistani.

Meidän luokassani oli 4-5 venäläisiä opiskelijoita sekä mie viittomakielinen opiskelija, loput suomalaisia opiskelijoita.  Opin paljon venäläisistä opiskelijoista, joilla ovat erilaiset persoonat ja heillä on tosi värikästä ilmaisuja tekstiilissä.

Ensi syksynä mie palaan kouluun, 2 viikkoa koulussa ja 8 viikkoa työssäoppimisen jakso ja sitten syysloma koko viikko. Jes jes.

Sitten normaali koulujakso. On mielenkiintoinen toinen opiskeluvuosi. Ensi vuonna Kuurojen valtakunnallinen kulttuuripäivät keväällä, paikka on Tampereella, aika toukokussa. Toinen tapahtuma Kuurojen pohjoismainen kulttuurifestivaali 2014 Turussa, päiväys on 30.7.-2.8.2014.

Osallistun kilpailuun Kuurojen valtakunnalliset kulttuuripäiville. Miun pitäisi aloittaa suunnittella tekstiilin jutun ja myös opinnäytetyön jutun. En vielä päättää opinnäytetyön aiheen ja työn. =)

Opiskelin tekstiilialaa eka vuosi, mutta huomasin miun alaani vaikutti materiaalin valintaani. Pidän Novitan 7 veljestä langoista, joita voi käytetään loimilangoiksi tai kudelangoiksi. Olin tehnyt kaksi villahuivit.

Rakastan kangaspuita, joita en omista vielä. Mutta jossa vaiheessa ostaisin itselleni kangaspuita. Olin opiskellut paljon asioita, mutta havaitsin miun innostukseni meni vähän vaatetusalaan. Pidän myös ompelusta. Ostin kankaita vähän alennuksia koulussa. Saan ommella ja harjoitella kaavan piirustusta. Viime vuonna keväällä ompelin yöhousut eka kerta elämässäni. Yöhousut on kovassa käytössä. =) Kesälomalla saan ommella jotain vaatteita itselleni..


No comments:

Post a Comment