Sunday, June 24, 2012

Olen päässyt....

.. opiskeluun ensi syksynä.. =)) Olen tosi iloinen - I am so happy!! :DD

Kerron nyt mitä tapahtui minulle..

Viime talvikeväänä olin haenut opiskeluun alaan eli (Aikuiskoulutus) Käsi- ja Taideteollisuuden perustutkintoon, Artesaani tekstiiliala. Koulu on Ekami, Haminan kampus, Haminassa. Artesaanin opiskelu kestää 2,5 vuotta.
Olisin hakea toiseen alaan eli Lähihoitajan alaan. Mie en olisi haluaa hakea uudestaan siihen. Mutta hakuaika oli ohi 15 min minusta. 

Miusta oli harmi juttu ... Työnpaikan ohjaaja sanoi ei haitta.. Yritetään vain.. Otin vastaan hyvät neuvot Ohjaajalta.  Kävin monta päivää töissä kun päiviä ja muutamia kuukausia kuluttivat...

22.5. Sain emailin kouluttajalta.. Oli yllätys.. Oikeesti odotin kirjettä postitse. Kouluttaja oli kysellyt miulta vähän etukäteen  kuuroudesta ja viittomakielestä sekä opiskelutulkista ja tarjonnut haastattelun miulle. OLI iloinen juttu.. Kirjoitin muuta asioita ja vastauksia Kouluttajalle.  Sen jälkeen olin tilannut tulkin haastattelupäivään eli seuraava maanantai 28.5.

Seuraava päivänä olin tullut töihin ja kertonut pomolle haastattelusta ja koulutuksen asiasta. Pomo ja ohjaaja olivat iloisia tästä.  Seuraava maanantaina töiden jälkeen menin Karhula- Hamina bussille Haminan suuntaan.. Haastattelupäivä oli niin KAUNIS PÄIVÄ. Kävelin ympäri Haminaa.. Miun sydämeeni huokaisi kotona olosta.. Koska olin asunut kauan 32 vuotta Haminassa. Tunsin paikkoja.
Olin ottanut muutamia vai paljon kuvia Haminan ympyräkaupunkia.. =)))

Olin tavannut tulkin koulun edessä ennen hetkeä haastattelua. Huomasin että miun ex-ammattiopistoni oli menossa rempassa ja paljon muuttunut pihan ulkonäön.. =)
Tapasin Kouluttajan ja keskustelin hänen kaa n. 20-30 min. Hän kyseli tietyistä kysymyksistä samoista haastattelijoilta.  Vastasin hyviä asioita ja kerroin opiskelutulkin käytöstä. Kouluttaja kuunteli minua. Kerroin että olin ollut samassa ammattiopistossa opiskelutulkin kaa 17-20 vuotta sitten. Olin valmistunut Suurtalouden kokiksi vuonna 1995.

Kyselin Kouluttajalta kuinka kauan valinta opiskelijat ensi syksynä.. Saisin tietää  pääsenkö vai enkö.. Kouluttaja vastasi tällä viikolla.. Haastattelu oli ohi ja mennyt HYVIN!

Odotin kirjettä tällä viikolla.. Mutta mieheni ei kerro miulle kirje oli Kouluttajalta torstaina..  Paperi oli läppärin päällä. Töiden jälkeen tulin kotiin, kun huomasin paperin läppärin päältä.. Luin paperin..
"Sinut on valittu Käsi- ja Taideteollisuuden perustutkintoon, Artesaani tekstiiliala "
Olin ILOINEN että pääsin opiskeluun ensi syksynä..

Allekirjoitin uuden työsopimuksen. Työsopimus kestää 10.8 asti. Sitten meen opiskelemaan Haminaan. =))  Muutamia asioita hoidossa.

Kesäkuussa lähetin paperit opiskelutulkin hakemuksen kera Kelaan VATUun Turkuun.

Odotan opiskelutulkin hakemuksen päätöstä.. KYLLÄ JÄNNITYS.

Saanko vai enkö? Peukut pystyyn!!!

Hyvää kesää kaikille!! 
3 comments:

  1. Onnittelut opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa tänne Haminaan opiskelemaan! =)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete