Friday, August 17, 2012

Tekstiilialan artesaanin koulutus alkoi jo

Kävin koulussa kaksi päiviä.. Tänään oli etäopiskelupäivä kotona eli perjantaisin lukujärjestyksen mukaan. Koulumaailma on muuttunut 17 vuoden aikana. Aikuisopiskelijan rooli on täysi eri nuoriopiskelijan roolista. Jokaisilla aikuisella ihmisellä on paljon elämänkokemuksia.

Eka koulupäivä oli jännittävä päivä. Ketkä aikuisopiskelijat olivat.. En vielä opi tai muista opiskelijoiden nimiä. Minä olen ainoa käynyt samassa koulussa aiemmin eli 1992-1995. Luokkani ryhmäohjaajani oli aloittanut viime viikolla. Kerroin koulujutustani hänelle. Hän innostui ja kyseli asioista. Myöhemmin Ohjaaja oli esitellyt opintosihteerin toimiston. Huomasin heti molemmat naiset, kyselin heiltä. Kuinka kauan töissä toinen vastasi 25 vuotta ja toinen 23 vuotta. Kyselin toiselta muistatko minut , että valmistuin koulusta. Hän kyseli olinko suurtalouden kokin linjalta. Vastasin oikein. Ohjaajan leuka oli loksahtanut ja hämmästynyt , kuinka voi muistaa vanhat opiskelijat. Hamina on hurmaava pikkukaupunki.

Sitten pääsimme syömään. Me saamme syödä ruokailua, koska me olemme aikuisopiskelijoita. Toinen epäusko.. Koska joku uskoi oleva työvoimakoulutuksessa, ei todella. Se on oikein aikuiskoulutus ja oikeus syömään ruokaa. Ihana vanha keittiö ja vanha kahvila olivat vaihtanneet paikat. Mie hämmästyin katsellen paikat. Opin paikat muistipalautukseeni. :D Keskiviikkona oli  klo 9-13 lyhyt koulupäivä.

Kävin lapsuudenkodissa. Poimin marjoja takapihalta. Vein niitä kotiini. =)

Seuraava koulupäivä :
Oppitunti aihe oli Sidosoppi, joka oli mielenkiintoisempi juttu. En vielä tajunnut kankaansidosopin juttuun. Varmaankin tajuan vasta ensi viikolla. :)) Heh heh.

Ruokailun aika oli välillä. Sitten seuraava oppitunti oli Kuvallinen ilmaisu, joka on mielenkiintoinen aihe. Opettaja oli valmistunut samassa koulussa. Minun kuvaamataito oli eri juttu erityiskoulussa.
Kuvaallinen ilmaisu oli eri juttu ja eka kerta minun elämässäni. Huomasin että se merkitsee ilmaisun kautta. Esim. maalamaan vesivärillä paperia sama aikaa kuuntelemassa musiikkia.. Opettaja oli kysellyt minulta. Sanoin että voin kuunnella musiikkia. Soitin pysyy siellä. Se kokemus oli antoisa ja mukava minulle. En koskaan koe sama juttua aikaisemmin. Sain kokeilla niitä juttua. Minulle oli hyvä mieli.

Koulupäivä taas lyhyt klo 9-14. Menin kävellä keskustaan ja katsella Haminan kaupungin vanha kuvia julisteita.. Olin tykkänyt katselemista vanhoja kuvia Haminasta.

Ensi viikolla normaali lukujärjestyksen mukaan. =) Hoidan monia asioita ja opiskelun juttua. Pitää oppia saada tasapainon ja sopeutua koulurytmiin ja arkielämään. :)  Koska koulutunnit ovat yhteensä n. 30 tuntia eli 4 koulupäiviä koulussa ja yksi etäopiskelupäivä eli perjantaisin. Ei tiedä mikä seuraava jakson lukujärjestyksessä. Voi olla yllätys. =)

Mukavaa viikonloppua kaikille!


No comments:

Post a Comment